T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / BEYPAZARI - Beypazarı Şehit Sefa Tiftik Anadolu İmam Hatip Lisesi

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

DÖNMEYİ DÜŞÜNMEDİLER

Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümünde 18 Mart Şehitleri Anıldı

Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan, büyük kahramanlık destanının yazıldığı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Okulumuzda  program düzenlenerek vatan uğruna şehit düşen kahramanlarımız minnet ve saygıyla anıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü  programı Tarih öğretmenimiz  Cengiz YILMAZ  rehberliğinde , Okulumuz 12-A sınıfı öğrencilerimiz tarafından hazırlanarak  Beypazarı şehit sefa Tiftik Anadolu İmam Hatip Lisesi  konferans salonunda  okulumuz idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerine sergilendi.

Sunuculuğunu Ahmet TAHA ÇELİK’in yaptığı proğram Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 12 –A sınıfı öğrencisi Ömer SAVURAN günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrencimiz konuşmasında ; 18 Mart'ın Çanakkale'de şehit düşen kahramanlarımızı minnet ve şükranla anmak için önemli bir gün olduğunu vurguladı. Genç nesillerimize tarihimizin önemli bir dönemini hatırlatmak, milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Proğram öğrencilerimizden Ali YİĞİT, Samed ULUSOY , Ahmet FURKAN YURDAKUL, Cuma DADAY , Alper EKEN , Berat DEMİR ve Ensar AYDIN’ın   hazırlayıp sunduğu  şiir ve anılar ile devam etti. Kınalı Ali’nin hikayesi ve Çanakkale şehitlikleri belgeseli izlendi.

Proğram sonunda okulumuz mezun öğrencilerinden sefa Eray EKEN’in öğrencilerimizle birlikte seslendirdiği Çanakkale Türküsü  hep birlikte söylendi.

        Duygulu anların yaşandığı Program Okul idarecilerimizin emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenimize  teşekkür etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle  son buldu.

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 12:39 - Görüntülenme: 30
  Beğen | 0  kişi beğendi