OKULUN TARİHÇESİ

Beypazarı İmam Hatip Lisesi 1969 yılında kurulan Beypazarı İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin çalışmalarıyla, Hacı Şakir ZEYREK'in önderliğinde Müftü Zeki Dağlı TUNÇEZDİ başkanlığında, Hasan ÜSTÜNOL, Salim GÜLER,  M. İhsan , Osman ÇALIŞKAN, Hüseyin KESİKBAŞ, Enver YILMAZ, Mustafa BİÇEN, Niyazi DİRİL ve ilçe halkının maddi ve manevi katkıları sonucu 18.05.1970 tarihinde temeli atılmıştır. Daha sonra bu çalışmalar İlçe Müftüsü Hüseyin ŞİMŞEK ve Din Kültürü Öğretmeni Arif GÜRAN' ın gayretleri ile 1975 yılında İlçemiz Ayvaşık Mahallesi Kumsüren Mevkii Ankara Caddesi No:19' da 216 öğrenci ile tedrisata başladı.

Okulumuz 1975 yılında iki katı dernekçe yaptırılmış daha sonra dernek tarafından hazineye devredilerek Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiştir.

Ayrıca okulumuza bağlı Nallıhan İmam-Hatip Lisesi Şubesi 1993-1994 Öğretim Yılında açılmış, 1995 Aralık Ayında Nallıhan İmam-Hatip Lisesi Şubesi müstakil müdürlük haline gelmiştir.

Okulumuz ilk mezunlarını 1982 yılında vermiştir. İlk defa kız öğrenci alımına 1977 yılında başlanmıştır.

Okulumuz yanına İlçemiz eşrafından Ömer ARSLAN varisleri tarafından 1984 yılında Tatbikat camii yaptırılmıştır.

1985 yılında Beypazarı İmam Hatip Lisesi Koruma Derneği tarafından Pansiyon Binasını yapmak üzere çalışmalar başlatılarak Okulumuz yanındaki boş arsa Milli Eğitim Bakanlığı adına alınarak okulumuz adına 150 kişilik öğrenci pansiyonunun temeli 16.09.1988 tarihinde atılarak su basman seviyesine kadar dernek tarafından yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığı kapasitesi ile hizmete devam etmektedir. Proje kapasitesi olan 150' ye 2011-2012 yılında ulaşılmıştır.

Ancak; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 26/04/2018 tarihli ve 8378543 sayılı Onayı ile Okul Pansiyonumuzun kapasitesi 120 olarak belirlenmiştir.

2005-2006 öğretim yılından itibaren okulumuz bünyesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmıştır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında okulumuz binasında faaliyet gösteren Beypazarı İmam-Hatip Ortaokulu, 2013-2014 öğretim yılından itibaren okulumuzdan taşınarak Beypazarı Sanayi Ortaokulu ek binasında eğitim-öğretime devam etmektedir.

Okulumuzun İlk Müdürü Hayri ÖZTÜRK' tür. Sonra sırası ile Necati KARAOĞLAN, İsmail ÖZMEN, Cemil DURAN , Halil İbrahim HALİLOĞLU ve Ali DEĞİRMENCİOĞLU Okul Müdürü olarak görev yapmıştır. Şu anki Okul Müdürü Turan TANRISEVER' dir.

Okulumuzun ismi 23/10/2017 tarihli Ankara Valiliğinin Onayı ile Okulumuz mezunu öğrencimiz olan Şehit Sefa Tiftik´in ismi verilerek değiştirilmiş olup, Beypazarı Şehit Sefa Tiftik Anadolu İmam-Hatip Lisesi olmuştur.

Okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 11 öğretmen ve 1 Hizmetli görev yapmaktadır.

Okulumuzun telefon numarası: 762 28 70

Okulumuz web adresi: www.beypazarianadoluihl.meb.k12.tr ve  e-posta :  119198@meb.gov.tr' dir.

Turan TANRISEVER

Beypazarı Şehit Sefa Tiftik Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü